1) Which of the following is a device that acts as a connection point between computers and
can filter and forward data to a specified destination?
A) Hub
B) Switch
C) Router
D) NIC
E) Modem
Answer: B
Difficulty:
...
1) Which of the following is a device that acts as a connection point between computers and
can filter and forward data to a specified destination?
A) Hub
B) Switch
C) Router
D) NIC
E) Modem
Answer: B
Difficulty: Easy
AACSB: Information technology
LO: 7-1: What are the principal components of telecommunications networks and key
networking technologies?
2) The Internet is based on which three key technologies?
A) TCP/IP, HTML, and HTTP
B) TCP/IP, HTTP, and packet switching
C) Client/server computing, packet switching, and the development of communications
standards for linking networks and computers
D) Client/server computing, packet switching, and HTTP
E) E-mail, instant messaging, and newsgroups
Answer: C
Difficulty: Moderate
AACSB: Information technology
LO: 7-1: What are the principal components of telecommunications networks and key
networking technologies?
3) Which of the following involves slicing digital messages into parcels, transmitting them
along different communication paths, and reassembling them at their destinations?
A) Multiplexing
B) Packet shifting
C) Packet routing
D) ATM
E) Packet switching
Answer: E
Difficulty: Easy
AACSB: Information technology
LO: 7-1: What are the principal components of telecommunications networks and key
networking technologies?
1
4) The telephone system is an example of a ________ network.
A) peer-to-peer
B) wireless
C) packet-switched
D) circuit-switched
E) client/server
Answer: D
Difficulty: Easy
AACSB: Information technology
LO: 7-1: What are the principal components of telecommunications networks and key
networking technologies?
5) Which of the following is not a characteristic of packet switching?
A) Packets travel independently of each other.
B) Packets are routed through many different paths.
C) Packet switching requires point-to-point circuits.
D) Packets include data for checking transmission errors.
E) Packets are reassembled into the original message when they reach their destinations.
Answer: C
Difficulty: Moderate
AACSB: Information technology
LO: 7-1: What are the principal components of telecommunications networks and key
networking technologies?
6) In TCP/IP, IP is responsible for which of the following?
A) Disassembling and reassembling packets during transmission
B) Establishing an Internet connection between two computers
C) Moving packets over the network
D) Sequencing the transfer of packets
E) Breaking messages down into packets
Answer: A
Difficulty: Challenging
AACSB: Information technology
LO: 7-1: What are the principal components of telecommunications networks and key
networking technologies?
2
7) Which of the following is the best description of a protocol in a telecommunications network
architecture?
A) A device that handles the switching of voice and data in a local area network
B) A standard set of rules and procedures for control of communications in a network
C) A communications service for microcomputer users
D) The main computer in a telecommunications network
E) A pathway through which packets are routed
Answer: B
Difficulty: Moderate
AACSB: Information technology
LO: 7-1: What are the principal components of telecommunications networks and key
networking technologies?
8) What are the four layers of the TCP/IP reference model?
A) Physical, application, transport, and network interface
B) Physical, Application, Internet, and Network Interface
C) Application, Transport, Internet, and Network Interface
D) Application, Hardware, Internet, and Network Interface
E) Software, Hardware, Network Interface, Internet
Answer: C
Difficulty: Challenging
AACSB: Information technology
LO: 7-1: What are the principal components of telecommunications networks and key
networking technologies?
9) On which of the following protocols is the Internet based?
A) TCP/IP
B) FTP
C) IMAP
D) HTTP
E) DNS
Answer: A
Difficulty: Easy
AACSB: Information technology
LO: 7-1: What are the principal components of telecommunications networks and key
networking technologies?
3
10) A(n) ________ is a device that forwards packets of data through different networks,
ensuring that the data gets to the right address.
A) modem
B) router
C) packet
D) telnet
E) hub
Answer: B
Difficulty: Moderate
AACSB: Information technology
LO: 7-1: What are the principal components of telecommunications networks and key
networking technologies?
11) Computer networks are fundamentally different from telephone networks.
Answer: TRUE
Difficulty: Easy
AACSB: Information technology
LO: 7-1: What are the principal components of telecommunications networks and key
networking technologies?
12) A NOS must reside on a dedicated server computer in order to manage a network.
Answer: FALSE
Difficulty: Moderate
AACSB: Information technology
LO: 7-1: What are the principal components of telecommunications networks and key
networking technologies?
13) A hub is a networking device that is used to filter and forward data to specified destinations
on the network.
Answer: FALSE
Difficulty: Moderate
AACSB: Information technology
LO: 7-1: What are the principal components of telecommunications networks and key
networking technologies?
14) In a client/server network, a network server provides every connected client with an address
so it can be found by others on the network.
Answer: TRUE
Difficulty: Moderate
AACSB: Information technology
LO: 7-1: What are the principal components of telecommunications networks and key
networking technologies?
4
15) A computer network consists of at least three computers.
Answer: FALSE
Difficulty: Moderate
AACSB: Information technology
LO: 7-1: What are the principal components of telecommunications networks and key
networking technologies?
16) Central large mainframe computing has largely replaced client/server computing.
Answer: FALSE
Difficulty: Moderate
AACSB: Information technology
LO: 7-1: What are the principal components of telecommunications networks and key
networking technologies?
17) Circuit switching makes much more efficient use of the communications capacity of a
network than does packet switching.
Answer: FALSE
Difficulty: Easy
AACSB: Information technology
LO: 7-1: What are the principal components of telecommunications networks and key
networking technologies?
18) Two computers using TCP/IP can communicate even if they are based on different
hardware and software platforms.
Answer: TRUE
Difficulty: Easy
AACSB: Information technology
LO: 7-1: What are the principal components of telecommunications networks and key
networking technologies?
19) In a large company today, you will often find an infrastructure that includes hundreds of
small LANs linked to each other as well as to corporate-wide networks.
Answer: TRUE
Difficulty: Easy
AACSB: Information technology
LO: 7-1: What are the principal components of telecommunications networks and key
networking technologies?
20) TCP/IP was developed during the early 1970s to support efforts to help scientists transmit
data among different types of computers over long distances.
Answer: TRUE
Difficulty: Moderate
AACSB: Reflective thinking
LO: 7-1: What are the principal components of telecommunications networks and key
networking technologies?
[Show More]