1. The guideline to establish valid and reliable measurements would come from which Advancing
Excellence in Technological Literacy (AETL) Assessment Standard?
a. A-1 Consistency with STL
b. A-2 Matched to the intended
...
1. The guideline to establish valid and reliable measurements would come from which Advancing
Excellence in Technological Literacy (AETL) Assessment Standard?
a. A-1 Consistency with STL
b. A-2 Matched to the intended purpose
c. A-4 Reflection of practical contexts
d. P-3 promote technological literacy
ANSWER: B
2. What is the most important component in the student work portfolio?
a. Student participation in selecting content
b. The criteria for selection
c. Evidence of student self-reflection
d. The criteria for judging merit
ANSWER: C
3. ____________ ensures a test is a match for the intended purpose.
a. Validity
b. Reliability
c. Utility
d. Formative
ANSWER: A
4. A type of assessment that can be quantified by dimensions, criteria, constraints, distance of
product output to yield specific data for grading.
a. Observations
b. Portfolio
c. Project
d. Computer-based
ANSWER: C
5. Ms. Anderson is interested in whether self-developed or vendor-provided lesson plans promote
student development of technological literacy. The teacher devises a test to measure
instructional effectiveness in order to find out. This is a form of ___________.
a. Rubric
b. Peer Coaching
c. Problem Analysis
d. Action Research
ANSWER: D
2
6. Which assessment audience would be most interested in how they are meeting their potential?
a. Students
b. Society at large
c. Teachers
d. Parents
ANSWER: A
7. Which of the following is NOT a description of performance standards in this era of
accountability?
a. Measures students on a normative scale
b. Set at world-class high levels
c. Applied to all students
d. Specify how good is good enough in the view of the state and districts
ANSWER: B
8. Which of the following would be considered an advantage specific to using computer-based
testing?
a. You know who the actual student is taking the test
b. Adaptive testing possible
c. Increased confidence by students
d. Computer writes questions, thereby saving time
ANSWER: B
9. A two dimensional matrix that provides the grading criteria, levels and descriptions if each level
of each criteria?
a. Likert scale
b. Checklist
c. Rubric
d. Portfolio
ANSWER: C
10. A type of assessment where students demonstrate their knowledge and abilities based on real
world standards.
a. Authentic
b. Traditional
c. Linear
d. Concept mapping
ANSWER: A
11. A type of portfolio that documents measurable skills for recordkeeping purposes.
a. Showcase
b. Descriptive
c. Evaluate
d. Composite
ANSWER: C
[Show More]