HESI Nutrition Practice Exam
1. The RN is caring for a client who was recently diagnosed iwth type 2 DM. What information is most important for the RN to teach the client about life-style changes?
Correct answer
...
HESI Nutrition Practice Exam
1. The RN is caring for a client who was recently diagnosed iwth type 2 DM. What information is most important for the RN to teach the client about life-style changes?
Correct answer- Portion-controlled, heart healthy diet selections
2. The RN suspects that a female client is altering her own diabetic journals. Which lab test should the RN review?
Correct answer- Hemoglobin A1C
3. The RN is assessing the client regarding the need to increase vitamin B12. Which foods should the RN instruct the client to include?
Correct answer- Cheese, eggs, fish
4. The home health RN is caring for a client with a stage III pressure ulcer. The RN recognizes which food group that contains zinc should be added to the client's diet
Correct answer- Meats and shellfish
5. The RN receives four new admissions in an assisted living community. Which client should the RN assess for a higher caloric diet?
Correct answer- A client with bacterial pneumonia
6. Orthodox Jewish client can have what?
Correct answer- lamb chops with mint jelly
7. Client's knowledge of low-sodium menu selections
Correct answer- White rice/steamed veggies and cottage cheese/sliced tomatoes
8. Lactose intolerant client needs foods enriched with calcium and vit d
Correct answer- Fortified soy products
9. Stress incontinence dietary change
Correct answer- avoid alcohol and caffeine
10. Instructions for client experiencing dumping syndrome
Correct answer- Fluids should be limited to eight oz with meals
11. Recommended food for postoperative colectomy and colostomy
Correct answer- chicken noodle soup
12. reduce odor in colostomy
Correct answer- eat foods
[Show More]