1. A nurse is assessing a client who has acute pancreatitis and has been receiving total
parenteral nutrition for the past 72 hr. Which of the following findings requires the nurse
to intervene?
a. Right upper quadran
...
1. A nurse is assessing a client who has acute pancreatitis and has been receiving total
parenteral nutrition for the past 72 hr. Which of the following findings requires the nurse
to intervene?
a. Right upper quadrant pain
b. WBC count of 13,000/mm³
c. Crackles in bilateral lower lobes
d. Capillary blood glucose level 164 mg/dL
ANS: C pg. 350 left lung effusion and atelectasis is common in older adults, can
precipitate pneumonia
2. A nurse is caring for a group of clients. The nurse should obtain a blood pressure using
only the left extremity from which of the following clients?
a. A client who has left-sided Bell’s Palsy
b. A client who has a peripherally inserted central catheter (PICC) in the left arm
c. A client who has right-sided weakness due to Parkinson’s disease
d. A client who has right upper extremity arteriovenous fistula
ANS: D
3. A nurse in a long-term facility is caring for a bedridden client. Which of the following
findings should alert the nurse to a potential complication of the client's immobility?
a. Blurred vision
b. Confusion
c. Polyuria
d. Diarrhea
ANS: B
4. A client is assessing a client who has pericarditis. In which of the following areas should
the nurse place the stethoscope to best hear pericardial friction rub. (You will find hot
spots to select in the artwork below. Select only the hot spot that corresponds to your
answer)
ati med surg 2016
1. A nurse is preparing to administer thrombolytic therapy to a client who had an ischemic
stroke. Which of the following is an appropriate nursing action?
a. Start the therapy within 8 hr
b. Insert an indwelling urinary catheter after therapy begins
c. Monitor blood pressure every 30 min during infusion
d. Elevate the head of bed between 25` and 30`
ANS: D
2. A nurse is teaching the use of an incentive spirometer. Which of the following
instructions should the nurse include in the teaching?
a. Place hands on the upper abdomen during inhalation
b. Exhale slowly through pursed lips
c. Hold breaths about 3-5 seconds before exhaling
d. Position the mouthpiece 2.5 cm (1 in) from the mouth
ANS: C
3. A nurse is assessing a client who is 12 hr postoperative following a colon resection.
Which of the following findings should the nurse report to the surgeon?
a. Heart rate 90/min
b. Hbg 8.2 g/dL
c. Gastric pH of 3.0
d. Absent bowel sounds
ANS: B
4. A nurse is caring for a client who has diabetes insipidus. Which of the following
medications should the nurse plan to administer?
a. Regular insulin
b. Furosemide
c. Desmopressin
d. Lithium carbonate
ANS: C
5. A nurse is admitting a client who has arthritic pain and reports taking ibuprofen several
times daily for 3 years. Which of the following tests should the nurse monitor?
a. Stool for occult blood
b. Urine for white blood cells
c. Fasting blood glucose
d. Serum calcium
ANS: A
6. A nurse in the emergency department is assessing a client. Which of the following
actions should the nurse take first? (Exhibit)
a. Obtain sputum sample for culture
b. Prepare the client for chest x-ray
c. Initiate airborne precautions
d. Administer Ondansetron
ANS: C
7. A nurse is contacting the provider of a client who has cancer and is experiencing
breakthrough pain. Which of the following prescriptions should the nurse anticipate?
a. Intravenous dexamethasone
b. Transmucosal fentanyl
c. Oral acetaminophen
d. Intramuscular meperidine
ANS: D; p.624
8. A nurse is admitting a client who reports chest pain and has been placed on a telemetry
monitor. Which of the following should the nurse analyze to determine whether the client
is experiencing a myocardial infarction?
a. QRS duration
b. ST segment
c. T wave
d. PR interval
ANS: B
9. A nurse is teaching a client who has ovarian cancer about skin care following radiation
treatment. Which of the following instructions should the nurse include?
a. Apply over the counter moisturizer to the radiation site
b. Cover the radiation site loosely with a gauze wrap before dressing
c. Use a soft washcloth to clean the area around the radiation site
d. Pat the skin on the radiation site to dry it
ANS: D; p. 584
10. A nurse is caring for a client who is receiving a blood transfusion. The nurse observes
that the client has bounding peripheral pulses, hypertension, and distended jugular
veins. The nurse should anticipate administering which of the following prescribed
medications?
a. Acetaminophen
b. Furosemide
c. Diphenhydramine
d. Pantoprazole
ANS: B
11. A nurse is assessing a client who is receiving magnesium sulfate IV for the treatment of
hypomagnesemia, which of the following findings indicates effectiveness of the
medication?
a. Lungs clear
b. Hyperactive bowel sounds
c. Blood pressure 90/50 mm Hg
d. Apical pulse 82/min
ANS: D
12. A nurse is preparing a client for a lumbar puncture which of the following images
indicates the position the nurse should assist the client for this procedure?
13. A nurse is reviewing a client’s ABG results: pH 7.42, PaCO2 30 mmHg, and HCO3 21
mEq/L. The nurse should recognize these findings as an indication of which of the
following conditions?
a. Compensated respiratory alkalosis
b. Uncompensated respiratory acidosis
c. Metabolic acidosis
d. Metabolic alkalosis
ANS: A; p.283 https://www.manuelsweb.com/abg.htm
14. A nurse is preparing to administer daily medications to a client who is undergoing a
procedure at 1000 that requires IV contrast dye. Which of the following routine
medications to give at 0800 should the nurse withhold?
a. Metoprolol
b. Metformin
c. Fluticasone
d. Valproic acid
ANS: B
15. A nurse is planning care for a client who is experiencing seizures secondary to
meningitis. Which of the following interventions should the nurse include in the plan of
care? (Select all that apply)
a. Assist the client to ambulate every 4 hr
b. Place a tongue blade at the bedside
c. Have suction equipment at the bedside
d. Dim the overhead lights
e. Apply warming blanket
ANS: C, D
[Show More]