Maternal Exam 4
1. Question: Nurse intervention regarding osteosarcoma. What indicates a need for further teaching?
Answer: Child does not experience pain at tumor site.
2. Question: Why does Down Syndrome patient
...
Maternal Exam 4
1. Question: Nurse intervention regarding osteosarcoma. What indicates a need for further teaching?
Answer: Child does not experience pain at tumor site.
2. Question: Why does Down Syndrome patients usually pass away before 1 years old?
Answer: Malnourishment due to thrust tongue. (CARDIAC!!!)
3. Question: How would a parent feed a child with Myelomeningocele/Spina Bifida? Answer: Prone position and turn head to one side.
4. Question: What is Cerebral Palsy? Answer: Impaired movement and posturing.
5. Question: Regarding Sickle Cell Anemia in child, what would nurse report?
Answer: If headache does not go away.
6. Question: Mom calls ER saying child was exposed to poison ivy, what should she do? Answer: Put in shower and rinse thoroughly.
7. Question: Death and Dying in a school age child? Answer: They want to be involved in burial arrangements.
8. Question: Death and dying adolescent? Answer: They are scared of the unknown.
9. Question: Mom reports child has keytones in urine. What should mom give?
Answer: give clear fluids. (0 cal, 0 sugar liquids)
10. Question: Kernigs sign? Meningitis
Answer: inability to extend the leg when thigh flexes
11. Question: Eczema teaching to parents? Med teaching Answer: apply thin layer over area thoroughly (AFFECTED AREA)
12. Question: Best way to prevent impetigo for 5 y/o Answer: teach proper hand washing
13. Question: Positive sign for autistic child Answer: No eye contact
14. Question: Mom tells nurse that child is seeing a ring in vision Answer: take child to ophthalmologist ASAP because of possible retinoblastoma
15. Question: Patient teaching for infant receiving Levothyroxine.
Answer: Crush med and put in a small syringe. (Small amount of formula)
16. Question: positive sign a child has lice.
Answer: White sacs attached to the base of hair shaft
17. Question: What would you do when a child is having a seizure. Answer: Stay with child
18. Question: Reyes Syndrome- What would the nursing intervention be?
Answer: Keep child in quiet environment.
19. Question: When would the RN intervene when she sees a nurse doing this on a Wilms tumor patient?
Answer: palpate abdomen
20. Question: Child involved in MVA 8 hours ago. What would we report immediately? Answer: decrease in LOC
21. Question: Submersion- Mom asked nurse why child needs to stay for observation?
Answer: to monitor patient because complication can still occur.
22. Question: Nursing intervention for ADHD patient in hospital?
Answer: safety measures and quiet environment.
23. Question: What would nurse expect to see in child with anemia.
Answer: growth retardation
24. Question: Maintenance question Answer: 1870
25. Question: Child in DKA, what do we do? Answer: IV normal saline
26. Question: Hemophilia- child fell down, what would we teach?
Answer: put ice and compression
27. Question: Leukemia patient Answer: Keep in private room
28. Question: child has cellulitis on butt. What would we teach mom to do? Answer: Apply warm compress to reduce edema.
29. Question: If an infant had a glascow coma scale score of 3. What would you notice? Answer: Complete comatose/won’t open eyes.
[Show More]