Chapter 5: CyberSecurity, Compliance,
and Business Continuity
Test Bank
Multiple Choice
1. Which of the following most accurately describes the steps that organizations should take to
secure confidential data?
a
...
Chapter 5: CyberSecurity, Compliance,
and Business Continuity
Test Bank
Multiple Choice
1. Which of the following most accurately describes the steps that organizations should take to
secure confidential data?
a. There are no laws that specifically address unauthorized access of confidential
data.
b. Current laws prohibit unauthorized access of confidential data, but few laws
require organizations to take steps to protect data.
c. Only a few specific industries (e.g. banking, health care) are affected by laws
requiring organizations to take steps to protect data.
d. International, federal, and state laws and industry regulations mandate that
organizations invest in cybersecurity defenses, audits, and internal controls to
secure confidential data.
Answer: D
Difficulty: Easy
Section Ref: Opening Case: Managing BYOD Security Risks
AACSB: Dynamics of the global economy
2. People wanting to use their mobile devices at work is part of a trend called _____________.
a. Personal devices at work (PDAW)
b. Bring your own device (BYOD)
c. Consumer /Enterprise Equipment (CEE)
d. Non-Approved Devices (NAD)
Answer: B
Difficulty: Easy
Section Ref: Opening Case: Managing BYOD Security Risks
AACSB: Use of Information Technology
3. Which of the following represents the chief concern about employees using their own
smartphones for work purposes?
a. Employees will spend too much time playing games or using entertainment and
recreation apps, thus reducing productivity.
b. Managers will be unable to monitor phone calls or police the volume of personal
calls made during work hours.
c. Many personal smartphones do not have anti-malware or data encryption apps,
creating a security problem with respect to any confidential business data stored
on the device.
d. Consumer quality equipment is more likely to break or malfunction than
enterprise quality devices.
Answer: C
Difficulty: Easy
Section Ref: Opening Case: Managing BYOD Security Risks
AACSB: Use of Information Technology
4. Which of the following factors was not listed in your text as a challenge related to managing
employee owned mobile devices used for work related purposes?
a. Increase costs of managing new and existing mobile devices
b. Security threats – employee owned devices may not be properly protected with
strong passwords or encryption software.
c. Compliance – employee owned devices may not meet regulatory standards for
how data must be collected, stored, or made available in the event of audit or legal
action.
d. Impact on productivity – managers must trade-off gains related to employees
having 24/7 access to work related data against losses related to employees using
non-work related apps (e.g. personal social media, texting, personal phone calls)
while on the job.
Answer: D
Difficulty: Medium
Section Ref: Opening Case: Managing BYOD Security Risks
AACSB: Use of Information Technology
5. Which of the following is not a true statement regarding the use of employee owned mobile
devices in the workplace?
a. With the number of mobile apps hitting 1.3 million–compared to only 75,000
apps for PCs–-managing employee-owned devices is more complex and
expensive.
b. Companies are increasingly prohibiting employees from using their personal
mobile devices for work related purposes because of security and compliance
challenges.
c. Companies need to insure and be able to prove that enterprise data stored on
personal devices are in compliance, e.g., encrypted, password protected,
unaltered, etc.
d. Controls placed on employee-owned devices can infringe on personal privacy;
organizations could learn what sites were visited or movies were watched, what
was done on sick days, and all social media activities during work hours and off-
hours.
Answer: B
Difficulty: Hard
Section Ref: Opening Case: Managing BYOD Security Risks
AACSB: Use of Information Technology
6. ______________________ is/are defined as “systems and assets, whether physical or virtual,
so vital to the United States that the incapacity or destruction of such systems and assets
would have a debilitating impact on security, national economic security, national public
health or safety, or any combination of those matters.”
a. The National Security architecture
b. Strategically connected networks
c. Critical infrastructure
d. Secure network architecture
Answer: C
Difficulty: Medium
Section Ref: 5.1 Up Close Look at Cybercrimes, Criminals, and Motivations
AACSB: Use of Information Technology
7. ________________ tactics are used by hackers and corporate spies to trick people into
revealing login information or access codes.
a. Social engineering
b. URL fabricating
c. Security crashing
d. Password crashing
Answer: A
Difficulty: Medium
Section Ref: 5.1 Up Close Look at Cybercrimes, Criminals, and Motivations
AACSB: Use of Information Technology
8. A stealth network attack in which an unauthorized person gains access to a network and
remains undetected for a long time is referred to as a(n) ___________________________.
a. Background Intruder attack
b. Advanced Persistent Threat (APT) attack
c. Silent Sabotage attack
d. Unauthorized Security Breach (USB) attack
Answer: B
Difficulty: Medium
Section Ref: 5.1 Up Close Look at Cybercrimes, Criminals, and Motivations
AACSB: Use of Information Technology
9. One way that hackers and corporate spies trick people into revealing login information or
access codes is __________________; using a story that convinces someone that it is okay to
reveal secret information.
a. Pretexting
b. Identity Fraud
c. Baiting
d. Thrashing
Answer: A
Difficulty: Medium
Section Ref: 5.1 Up Close Look at Cybercrimes, Criminals, and Motivations
AACSB: Use of Information Technology
10. One way that hackers and corporate spies trick people into revealing login information or
access codes is __________________; use of an incentive to get a user to perform an
insecure action. A common application of this practice involves offering a free app or video
for clicking a link in a text message and voting for best video game. Clicking the link
downloads malware.
a. Pretexting
b. Identity Fraud
c. Baiting
d. Thrashing
Answer: C
Difficulty: Medium
Section Ref: 5.1 Up Close Look at Cybercrimes, Criminals, and Motivations
AACSB: Use of Information Technology
11. For many organizations, ____________ technologies have worsened their exposure to
security risks because they cannot enforce or verify their ____________ providers’
cybersecurity policies.
a. Database
b. Cloud
c. Anti-virus
d. Local Area Network (LAN)
Answer: B
Difficulty: Medium
Section Ref: 5.1 Up Close Look at Cybercrimes, Criminals, and Motivations
AACSB: Use of Information Technology
12. Which of the following was not cited in your text as a reason why cyberattacks are getting
worse?
a. Because networks are used by hacktivists looking for media attention
b. Because of hackers stealing credentials such as banking PINS and passwords
c. Because of industrial spies looking for trade secrets
d. Because of decreased awareness about the problem on the part of top management
and IT professionals in organizations.
Answer: D
Difficulty: Easy
Section Ref: 5.1 Up Close Look at Cybercrimes, Criminals, and Motivations
AACSB: Use of Information Technology
13. One source of cybersecurity threats today are ____________, hacker-activists (or hacking for
a cause) who breach networks in an attempt to gain media attention.
a. Hacktivists
b. Political criminals
c. Industrial spies
d. Attention seekers
Answer: A
Difficulty: Easy
Section Ref: 5.1 Up Close Look at Cybercrimes, Criminals, and Motivations
AACSB: Use of Information Technology
14. A(n) _______________________ is a special kind of hacker who attempts to breach secure
networks looking for trade secrets or proprietary information.
a. Hacktivist
b. Political criminal
c. Industrial spy
d. Attention seeker
Answer: C
Difficulty: Easy
Section Ref: 5.1 Up Close Look at Cybercrimes, Criminals, and Motivations
AACSB: Use of Information Technology
15. The Data Breach Investigations Report revealed that 97 percent of data breaches evaluated in
the study _____________________________________.
a. Resulted from sophisticated software attacks that effectively defeated the IT
security defenses in place at the time of the attack.
b. Were avoidable and did not require hackers to possess special skills, resources, or
customization.
c. Resulted from hackers using high tech hardware to breach the IT security
defenses in place at the time of the attack.
d. Resulted from a combination of sophisticated hacking software and hardware
tools designed to defeat IT security defenses.
Answer: B
Difficulty: Easy
Section Ref: 5.1 Up Close Look at Cybercrimes, Criminals, and Motivations
AACSB: Use of Information Technology
[Show More]