TRUE/FALSE
1. Many US managers fail to recognize that the behaviors that typically govern how business is done in the United States don’t translate to the rest of the world.
ANS: T PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: D
...
TRUE/FALSE
1. Many US managers fail to recognize that the behaviors that typically govern how business is done in the United States don’t translate to the rest of the world.
ANS: T PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Discover Knowledge
KEY: Bloom's: Knowledge
2. The preferred style of handshake in the Middle East is moderate grasp, repeated frequently.
ANS: F PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Managing Globally: The Culture Difference Trap
KEY: Bloom's: Knowledge
3. Time orientation is whether a country is strongly oriented toward the past, present or future.
ANS: T PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Managing Globally: The Culture Difference Trap
KEY: Bloom's: Comprehension
4. Stephen is from England and has friends in the U.S. He believes that the cultures of England and the U.S. are different but equal. Stephen is showing that he has ethnocentrism.
ANS: F PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy
TOP: Personal Qualities for Being a Successful Global Manager
KEY: Bloom's: Application
5. Cultural intelligence includes two components that work together: cognitive and emotional.
ANS: F PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy
TOP: Personal Qualities for Being a Successful Global Manager
KEY: Bloom's: Analysis
6. In France, managers believe they should give exact answers in order to maintain their credibility as experts.
ANS: T PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy
TOP: What People Across Cultures Expect From Managers KEY: Bloom's: Application
7. Workplace diversity means a workforce made up of people who have similar human qualities or belong to similar cultural groups.
ANS: F PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: What about Diverse Cultures in a Single Country?
KEY: Bloom's: Comprehension
8. In American organizations, the following are some body language that will cause people to not take you seriously: Tilt your head a lot, wait your turn, and speak up.
ANS: T PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: What about Diverse Cultures in a Single Country?
KEY: Bloom's: Analysis
9. Judy is a manager at IBM. She has two subordinates and she prefers to give them projects that they collaborate on instead of compete on. This is typical of a woman manager.
ANS: T PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Ways Women Lead
KEY: Bloom's: Application
10. For a manager today, the goal is to ensure that all people are given equal opportunities and treated with fairness and respect.
ANS: T PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Your Challenge as a Manager
KEY: Bloom's: Knowledge
MULTIPLE CHOICE
1. In 2050 in the U.S., which race will have made the largest percentage increase from 1990?
a. White, not Hispanic c. Asian and Pacific Islander
b. Black d. Hispanic
ANS: D PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Discover Knowledge
KEY: Bloom's: Knowledge
2. Perhaps the most difficult aspect of managing globally relates to ____.
a. cultural differences c. language differences
b. timezone differences d. handshake style differences
ANS: A PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Managing Globally: The Culture Difference Trap
KEY: Bloom's: Comprehension
3. ___ is the values, norms, and patterns of thought that are shared by all or most members of a social group.
a. Diversity c. Ethnics
b. Culture d. Ethnocentrism
ANS: B PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Managing Globally: The Culture Difference Trap
KEY: Bloom's: Knowledge
4. Culture is ___ .
a. intangible c. pervasive
b. difficult for outsiders to learn d. all of these
ANS: D PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Managing Globally: The Culture Difference Trap
KEY: Bloom's: Analysis
5. Who led the famous study of how national value systems influence organizational life and employee working relationships at IBM?
a. Geert Hofstede c. Venky Raman
b. Abraham Maslow d. Winslow Homer
ANS: A PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Managing Globally: The Culture Difference Trap
KEY: Bloom's: Knowledge
6. Susan has a strong desire for personal achievement in science. She is showing ___.
a. collectivism c. individualism
b. power distance d. uncertainty avoidance
ANS: C PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Managing Globally: The Culture Difference Trap
KEY: Bloom's: Application
7. If a country has high power distance, people will ____ inequality in power among people.
a. desire c. not accept
b. frown upon d. accept
ANS: D PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Managing Globally: The Culture Difference Trap
KEY: Bloom's: Comprehension
8. High ___ means that people feel uncomfortable with ambiguity.
a. uncertainty avoidance c. assertiveness
b. power distance d. time orientation
ANS: A PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Managing Globally: The Culture Difference Trap
KEY: Bloom's: Comprehension
9. A high value on ___ means people in that society encourage toughness.
a. uncertainty avoidance c. assertiveness
b. power distance d. time orientation
ANS: C PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Managing Globally: The Culture Difference Trap
KEY: Bloom's: Comprehension
10. Which of the following are low in assertiveness?
a. Norway c. Austria
b. Spain d. the United States
ANS: A PTS: 1 DIF: Challenging NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Managing Globally: The Culture Difference Trap
KEY: Bloom's: Application
11. Which of the following describes whether a country is oriented toward the past, present or future?
a. uncertainty avoidance c. assertiveness
b. power distance d. time orientation
ANS: D PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Managing Globally: The Culture Difference Trap
KEY: Bloom's: Knowledge
12. Andrew recently turned down a big promotion because he knew it would require him to spend too much time away from his wife and their two children. Andrew prefers ____.
a. being c. assertiveness
b. doing d. time orientation
ANS: A PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Managing Globally: The Culture Difference Trap
KEY: Bloom's: Application
13. A society with a high ___ places great emphasis on performance and rewards people for excellence.
a. uncertainty avoidance c. doing
b. performance orientation d. time orientation
ANS: B PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Managing Globally: The Culture Difference Trap
KEY: Bloom's: Knowledge
14. ____ refers to a natural tendency among people to regard their own culture as inherently superior and to downgrade or dismiss other cultural values.
a. Nationality syndrome c. Ethnocentrism
b. Culture orientation d. Ethnorelativism
ANS: C PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy
TOP: Personal Qualities for Being a Successful Global Manager
KEY: Bloom's: Knowledge
15. Abdul is a Muslim, and he is allowed to take a few extra breaks each day to perform his prayers. Jake, his co-worker, is annoyed that Abdul gets “special treatment,” which he thinks is unfair. Jake is exhibiting _____.
a. nationality syndrome c. ethnocentrism
b. culture orientation d. ethnorelativism
ANS: C PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy
TOP: Personal Qualities for Being a Successful Global Manager
KEY: Bloom's: Application
16. ____ is the attitude that cultures and subcultures are inherently equal.
a. Nationality syndrome c. Ethnocentrism
b. Culture orientation d. Ethnorelativism
ANS: D PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy
TOP: Personal Qualities for Being a Successful Global Manager
KEY: Bloom's: Knowledge
17. Pat McGovern is the CEO of IDG, a technology firm. When he goes to a new country for the first time, what is the best thing he can do to learn the local culture?
a. ask people there about it c. read tourist books
b. watch how people behave d. study ethnorelativism
ANS: B PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy
TOP: Personal Qualities for Being a Successful Global Manager
KEY: Bloom's: Application
18. ____ refers to a person’s ability to use reasoning and observation skills to interpret unfamiliar gestures and situations.
a. Cultural intelligence c. Cognitive intelligence
b. Emotional intelligence d. Physical intelligence
ANS: A PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy
TOP: Personal Qualities for Being a Successful Global Manager
KEY: Bloom's: Knowledge
19. The ___ component of cultural intelligence involves your observational skills and your ability to pick up on clues to understanding.
a. cultural intelligence c. cognitive intelligence
b. emotional intelligence d. physical intelligence
ANS: C PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy
TOP: Personal Qualities for Being a Successful Global Manager
KEY: Bloom's: Analysis
20. Which of the following is a way to increase your CQ?
a. studying other languages
b. studying other cultures
c. forming relationships with people from other countries
d. all of these
ANS: D PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy
TOP: Personal Qualities for Being a Successful Global Manager
KEY: Bloom's: Application
21. When an employee has a question or concern, most managers in the U.S. think it’s best to ____.
a. provide the exact answer
b. help the employee discover the answer on her own
c. ask the employee to try to find the answer on her own first, then come back for the exact answer if she cannot
d. all of these
ANS: B PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy
TOP: What People Across Cultures Expect From Managers KEY: Bloom's: Comprehension
22. In a high-context culture, people ____.
a. are not worried about subtle clues
b. use communication primarily to exchange facts
c. are sensitive to circumstances surrounding communication
d. all of these
ANS: C PTS: 1 DIF: Challenging NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy
TOP: What People Across Cultures Expect From Managers KEY: Bloom's: Synthesis
23. Although many international organizations use similar decision-making norms, cultures can vary tremendously in terms of ___.
a. how quickly decisions should be made
b. who should be involved
c. how much analysis is required beforehand
d. all of these
ANS: D PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy
TOP: What People Across Cultures Expect From Managers KEY: Bloom's: Comprehension
24. People in ___ cultures find challenge and recognition motivating factors.
a. all c. zero
b. some d. high power distance
ANS: B PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy
TOP: What People Across Cultures Expect From Managers KEY: Bloom's: Analysis
25. Americans typically negotiate in a(n) ____.
a. emotionally sensitive way c. strictly businesslike way
b. high-context communication style d. saving face style
ANS: C PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy
TOP: What People Across Cultures Expect From Managers KEY: Bloom's: Application
26. ___ means a workforce made up of people who have different human qualities or who belong to different cultural groups.
a. Organizational diversity c. Diversity
b. Workplace cultures d. Workplace diversity
ANS: D PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: What about Diverse Cultures in a Single Country?
KEY: Bloom's: Knowledge
27. Which one of the following is part of the inclusive definition of diversity but not part of the traditional definition of diversity?
a. Gender c. Parent
b. Lifestyle d. Race
ANS: C PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: What about Diverse Cultures in a Single Country?
KEY: Bloom's: Comprehension
28. Why do managers value diversity?
a. access to broad range of viewpoints c. reflects a diverse customer base
b. spurs greater creativity d. all of these
ANS: D PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: What about Diverse Cultures in a Single Country?
KEY: Bloom's: Analysis
29. Many managers are ____ to handle diversity issues.
a. prepared c. eager
b. not prepared d. trained
ANS: B PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: What about Diverse Cultures in a Single Country?
KEY: Bloom's: Knowledge
30. What is a major challenge for female and minority managers?
a. being taken seriously
b. earning a college degree
c. working enough hours to prove themselves
d. dressing the right way
ANS: A PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: What about Diverse Cultures in a Single Country?
KEY: Bloom's: Comprehension
31. What are some issues minority managers struggle with daily?
a. arriving to work on time
b. delegating authority
c. responsibility to employees who show them little respect
d. B & C
ANS: D PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: What about Diverse Cultures in a Single Country?
KEY: Bloom's: Application
32. Although blatant discrimination is not as widespread as it was in the past, _____ in the workplace often shows up in subtle ways.
a. delegation c. responsibility
b. bias d. meetings
ANS: B PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: What about Diverse Cultures in a Single Country?
KEY: Bloom's: Comprehension
33. What term is defined as the sociocultural skills and attitudes used by racial minorities as they move back and forth between the dominant culture and their own ethnic or racial culture?
a. biculturalism c. subordination
b. duel citizenship d. acceptance
ANS: A PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: What about Diverse Cultures in a Single Country?
KEY: Bloom's: Comprehension
34. In general African Americans feel less accepted in their organizations and __________.
a. perceive themselves to have less discretion on their jobs
b. reach career plateaus earlier than whites
c. receive lower ratings on job performance
d. all of these
ANS: D PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: What about Diverse Cultures in a Single Country?
KEY: Bloom's: Application
35. What is the opt-out trend among women managers?
a. competition among women
b. competition between men and women
c. women choosing to step off the career ladder
d. none of these
ANS: C PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: What about Diverse Cultures in a Single Country?
KEY: Bloom's: Knowledge
36. What are some reasons women may “opt-out?”
a. corporate success isn’t worth the reduced family time
b. greater stress
c. negative health effects
d. all of these
ANS: D PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: What about Diverse Cultures in a Single Country?
KEY: Bloom's: Analysis
37. Among women who have managed to reach top levels of organizations fully, __ percent said adapting to a predominantly white male culture was necessary for their success.
a. 10 c. 75
b. 50 d. 96
ANS: D PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: What about Diverse Cultures in a Single Country?
KEY: Bloom's: Knowledge
38. What is the “double bind” many women managers find themselves in?
a. They have to act like men to succeed, but are criticized when they do so.
b. They find sexual harassment doubles when they are managers.
c. Many women like to dress provocatively in the workplace.
d. They have to manage careers and motherhood.
ANS: A PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: What about Diverse Cultures in a Single Country?
KEY: Bloom's: Comprehension
39. If women behave in stereotypical feminine ways of showing care and concern for others, they are typically judged as ________.
a. capable c. less competent
b. supportive d. all of these
ANS: C PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: What about Diverse Cultures in a Single Country?
KEY: Bloom's: Comprehension
40. One study found that women managers are rarely perceived by their peers and supervisors as both ________ and _________.
a. models, mentors c. tough, abrasive
b. competent, likable d. all of these
ANS: B PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: What about Diverse Cultures in a Single Country?
KEY: Bloom's: Comprehension
41. What are some characteristics successful female managers have in common?
a. emphasis on good communication c. too busy for home life
b. ability to build personal relationships d. A & B
ANS: D PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Ways Women Lead
KEY: Bloom's: Knowledge
42. Why do some people think women make better mangers?
a. Women are more collaborative.
b. They use a relationship-oriented approach that is in tune with today’s global and multi-cultural environment.
c. neither of these
d. both of these
ANS: D PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Ways Women Lead
KEY: Bloom's: Analysis
43. As _________ and ________ change with changing generations, the qualities women seem to naturally possess may lead to a gradual role reversal in organizations.
a. attitudes, values c. races, ethnicities
b. time, money d. none of these
ANS: A PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Ways Women Lead
KEY: Bloom's: Comprehension
44. What are some items where female managers are typically rated higher by subordinates?
a. interpersonal skills c. communication
b. task behavior d. all of these
ANS: D PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Ways Women Lead
KEY: Bloom's: Analysis
45. Research has also found a correlation between ________ in companies and higher organizational performance.
a. balanced gender composition c. goal accomplishment
b. motivation d. high salaries
ANS: A PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Ways Women Lead
KEY: Bloom's: Comprehension
46. What are some traits traditionally associated with white, American-born males?
a. aggressiveness c. “take charge” attitude
b. rational analysis d. all of these
ANS: D PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Ways Women Lead
KEY: Bloom's: Knowledge
47. Research has found that, in general, women prefer less competitive environments than men, tend to be more collaborative, and are more concerned with relationship building, inclusiveness, participation, and ______.
a. caring c. individualistic attitudes
b. rational analysis d. all of these
ANS: A PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Ways Women Lead
KEY: Bloom's: Analysis
48. Allan has built strong relationships with his four direct reports over the years. He trusts them completely, consults with them often, praises them regularly, and encourages them to work collaboratively with him. Which type of leadership does Allan practice?
a. interactive leadership c. coaching leadership
b. building leadership d. coercive leadership
ANS: A PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Ways Women Lead
KEY: Bloom's: Application
49. What is the goal for today’s managers?
a. To ensure that people are given equal opportunities and treated with fairness and respect.
b. To make as much money as feasibly possible with limited resources.
c. To be insensitive to employees and to get what you want as quickly as possible.
d. none of these
ANS: A PTS: 1 DIF: Moderate NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Your Challenge as a Manager
KEY: Bloom's: Analysis
50. What type of managers can move organizations toward a more inclusive culture?
a. laid back, empathetic managers c. disabled managers
b. strong, culturally sensitive managers d. active managers
ANS: B PTS: 1 DIF: Easy NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Your Challenge as a Manager
KEY: Bloom's: Comprehension
SHORT ANSWER
1. List at least four of the seven critical areas of value differences that you will need to pay attention to as a manager. Pick one and explain why you think it is so important.
ANS:
1. Individualism and collectivism
2. Power distance
3. Uncertainty avoidance
4. Assertiveness
5. Time orientation
6. Doing and being
7. Performance orientation
Students’ choices and opinions will vary.
PTS: 1 DIF: Challenging NAT: BUSPROG: Diversity
LOC: DISC: Strategy TOP: Managing Globally: The Culture Difference Trap
KEY: Bloom's: Evaluation
2. Why is it important to understand these critical areas of value differences?
3. What are four areas in which you should be aware of cultural differences that influence effective management? Explain how cultural differences affect these four areas.
4. Give four examples of nonverbal signals/body language that can be perceived as less powerful and credible in U.S. organizations.
ESSAY
1. Explain the difference between individualism and collectivism.
2. What is the difference between ethnocentrism and ethnorelativism? Which is the goal for successful cross-cultural managers?
3. Explain the difference between high-context and low-context culture. Give two examples of countries that are high- and low-context, and explain your choices.
4. What are four tips to keep in mind in reference to your challenge as a manager? Identify and explain which one of these you think is most important.
[Show More]